Pelgrimsroute naar La Monserrate dicht

Voor wie het nog niet weet; de pelgrimsroute naar La Monserrate in Bogota is tot nader order gesloten. De berg, met op het hoogste punt een zeventiende eeuwse kerk is nog wel te bereiken met de kabelbaan.

Een retour kost zes euro. Geen wereldbedrag natuurlijk, maar de uitdaging is weg. Ik had me erg verheugd om bezweet en buiten adem het kerkje op de gevoelige plaat te zetten. En o ja, het fenomenale uitzicht over Bogota is ook wel een kers op de taart na zoveel moeite.

Waarom de looproute dicht is, is mij onduidelijk. Het officiële verhaal is dat de traptreden worden gerenoveerd. Sommige Bogotanen vertellen me dat er enkele maanden geleden een vrouw is verkracht en beroofd. Wie het weet, mag het zeggen.

Voor degenen die op budget reizen; Bogota kent ook vele gratis parken waar het goed toeven is. Maandag meer!

img_5689

Geef een reactie