Vijf ontsnappingsplekken in Bogota

Bogota is een fijne stad, maar de drukte kan af en toe overweldigend zijn. Acht miljoen mensen wonen in deze langgerekte stad die omgeven is door het prachtige Andesgebergte. Voor diegene die moe is van de drukte in de stad, heeft deze hooggelegen hoofdstad vele parken waar het echt goed toeven is. Deze vijf vond ik erg fijn tijdens mijn verblijf hier. 

1. Parque Simon Bolivar

Ook wel de longen van de stad genoemd. Het grootste park van de stad ligt vreedzaam in het midden van deze metropool. Parque Simon Bolivar is zo groot dat je je volledig in de natuur waant. De meeste mensen lopen een rondje om het meertje in het midden van het park in de ochtend, wanneer het nog lekker koel is. Ook erg fijn om, net zoals in het Vondelpark, lekker te keuvelen, te picknicken of te genieten van de zon op de grasvelden langs het water. Het park heeft een fijne sfeer en wordt ’s middags voornamelijk bezocht door gezinnen. Zo tegen het avondlicht is vooral het eilandje in het midden, ook de plek voor een openlucht-kathedraal, het domein van verliefde koppeltjes.

2. Parque Nacional

Een andere beauty. Het Nationale Park is gebouwd aan de voet van een berg en loopt stijl op. Vooral voor bezoekers die net aankomen in Bogota is het even moeilijk om aan de ‘top’ te komen. De stad ligt op 2600 meter hoogte en je moet even even aan de ijle lucht. Maar het is het waard. Niet alleen heb je hier een mooi uitzicht over een deel van de stad; ook starten hier ’s ochtends rondleidingen voor groepen natuurliefhebbers door het stadsbos. Het is niet aan te raden om dit alleen te doen, de parkwachter vertelde mij dat het niet veilig is voor individuen vanwege de struikrovers. Ga dus altijd met een groep het bos in! Beneden, in de beeldentuin is het veilig genoeg om rustig een boekje te lezen.

Foto: Mario Carvajal (Flickr.com/photos/mario_carvajal/4563227365/)

3. Parque La Independencia

Dit park ligt tussen de gezellige wijk El Chapinero en het zakencentrum van de stad. Het is er heuvelachtig en een fijne plek om een lekker middagbiertje te drinken en mensen te kijken. Vooral tijdens de lunch komen hier zakenmannen lunchen tussen de rondskatende jeugd en de dagjesmensen. In het midden van het park vind je het planetarium van Bogota.

Foto: Carlos Zambrano (flickr.com/photos/arturnuta/4815041493/)

4. Parque de la 93

Piepklein, een tweetal stadsblokken lang en maar één blok breed. Hier kom je om te zien en gezien te worden. Parque de la 93 wordt omgeven door Bogota’s hipste bars en clubs. ’s Middags vooral het domein van modieuze zonaanbidders en ’s avonds het territorium van een nog hipper uitgaanspubliek. Naar verluid is dit ook de beste plek om BC’ers (Bekende Colombianen) te spotten.

Foto: SkyView_Col  (dronestagr.am/parque-de-la-93/)

5. Plaza del Chorro del Quevedo

Niet echt een park, maar een ontzettend fijn pleintje midden in de historische wijk La Candelaria. Het is hier waar de Spanjaarden de stad hebben gesticht en het kleine fonteintje in het midden van het pleintje herinnert hier nog aan. Niet alleen waan je je hier in koloniaal Bogota, hier komen studenten ’s avonds samen om een biertje te drinken en te flirten.

Foto: Napoleon Vargas Peñaranda

Geef een reactie